Over mij

Mijn foto
Over geschiedenis en wereldse handel en wandel langs de batikroute in Afrika en Azie, en al het moois dat het oplevert.

woensdag 26 april 2017

GHANA - Chocoladecake






1 zakje thee
100 g gedroogde cranberries
100 g rozijnen
100 g blanke amandelen
200 ml slagroom
200 g chocolade (minimaal 70% cacao), in stukjes
125 g koude boter, in blokjes
180 g bastogne-koekjes, in stukjes gebroken
1 of 2 gedroogde rode pepers, heel fijngesneden
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
Bereidingswijze
Smelt de chocolade en boter in een kom boven een pan met heet water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer het geheel glad als de chocolade gesmolten is en laat afkoelen tot dik vloeibaar.

Spatel de slagroom door de afgekoelde chocolade en meng met de rest van de ingrediënten.
Stort het mengsel op een stuk plasticfolie, rol het in de folie tot een dikke worst van 8-9 cm Ø.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en serveer in dikke plakken gesneden bij koffie of thee.
Eet smakelijk!