Over mij

Mijn foto
Over geschiedenis en wereldse handel en wandel langs de batikroute in Afrika en Azie, en al het moois dat het oplevert.

zondag 1 oktober 2017

WERELDS - HIGH COFFEE RECEPT - Vruchten-chocoladecake




Benodigdheden

250 gram roomboter
4 eieren
250 gram rietsuiker* 
1 zakje vanillesuiker
250 gram cakemeel
1 theelepel bakpoeder
100 gram gedroogde mango's*
100 gram pure chocolade*
200 gram rozijnen*
rum
5 eetlepels instant koffie*

*Fair Trade ingrediƫnt

Voorbereiding
Laat de rozijnen in de rum wellen. 

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. Rasp de chocolade en snijd de mango's klein. Laat de rozijnen uitlekken. Zachte roomboter mixen met rietsuiker en vanillesuiker. Ei na ei er doorheen kloppen. Bakmeel zeven en samen met het bakpoeder door het beslag mixen. Roer de mango, rozijnen, geraspte chocolade en cappuccino-poeder door het beslag. Vul een cakeblik dat op de bodem bedekt is met bakpapier. 30 Minuten in de oven bij 180 graden en vervolgens 30 minuten bij 150 graden. Cake af laten koelen en uit de vorm halen.