Over mij

Mijn foto
Over geschiedenis en wereldse handel en wandel langs de batikroute in Afrika en Azie, en al het moois dat het oplevert.

zaterdag 13 mei 2017

INDIA - Barfi - internationaal nagerecht





Ingrediƫnten:
1 1/2 dl water
10 kruidnagels
7 cm pijpkaneelzaad
20 kardemompeulen
175 gr volvet melkpoeder of babymelkpoeder
1 eetlepel gehakte pistachenoten
350 gr. dikke honing
Bereidingswijze
Verwarm in een grote pan met dikke bodem de honing met water zachtjes tot de honing smelt. Breng aan de kook en voeg kruidnagels en kaneel toe. Laat 10-15 minuten zonder roeren koken tot een zeer dikke siroop is verkregen. Kook langer als het nog te dun is.

Stamp intussen het kardemomzaad in een vijzel. Doe het poeder in een kom, voeg de melk toe en roer goed.
Neem de siroop van het vuur en roer het melkpoeder en kardemom mengsel erdoor tot een dikke pasta. Spreid dit mengsel gelijkmatig uit in een niet ingevet fondant- of brownieblik van 20 cm in het vierkant en 4 cm diep. Bestrooi met gehakte pistaches en druk de massa zacht aan met de hand. Trek met een scherp mes lijnen in de fondant; traditiegetrouw in ruitvorm, maar het mag gerust anders. Laat op een koele plaats hard worden. Neem pas uit het blik voor het serveren.
Eet smakelijk!