Ingrediƫnten:
1 1/2 dl water
10 kruidnagels
7 cm pijpkaneelzaad
20 kardemompeulen
175 gr volvet melkpoeder of babymelkpoeder
1 eetlepel gehakte pistachenoten
350 gr. dikke honing
10 kruidnagels
7 cm pijpkaneelzaad
20 kardemompeulen
175 gr volvet melkpoeder of babymelkpoeder
1 eetlepel gehakte pistachenoten
350 gr. dikke honing
Bereidingswijze
Stamp intussen het kardemomzaad in een vijzel. Doe het poeder in een kom, voeg de melk toe en roer goed.
Neem de siroop van het vuur en roer het melkpoeder en kardemom mengsel erdoor tot een dikke pasta. Spreid dit mengsel gelijkmatig uit in een niet ingevet fondant- of brownieblik van 20 cm in het vierkant en 4 cm diep. Bestrooi met gehakte pistaches en druk de massa zacht aan met de hand. Trek met een scherp mes lijnen in de fondant; traditiegetrouw in ruitvorm, maar het mag gerust anders. Laat op een koele plaats hard worden. Neem pas uit het blik voor het serveren.
Eet smakelijk!