Wist je dat je chocolademousse ook zonder zuivel kunt maken? De zachte, romige textuur komt in deze versie van rijpe avocado's en kokosmelk. Experimenteer met de hoeveelheid ahornsiroop; Als je van puur houdt, gebruik je wat minder.
Recept voor 2 personen
Ingrediƫnten:
- 2 rijpe Fairtrade avocado's, in stukjes
- 2 tl citroensap
- 30 gram Fairtrade cacaopoeder
- 2 el Fairtrade pindakaas
- 150 - 200 ml ahornsiroop
- 1 tl Fairtrade kaneelpoeder
- 150 ml Fairtrade kokosmelk (uit de koelkast)
- 50 gram pure chocolade, fijngehakt
- Pureer de avocado met citroensap, cacaopoeder, pindakaas, ahornsiroop (naar smaak), kaneel en kokosmelk tot een gladde mousse. Zorg dat de avocado helemaal fijn is.
- Roer de pure chocolade door de mousse en laat het geheel een uurtje in de koelkast opstijven.
- Serveer de mousse in mooie schaaltjes en maak af met wat extra kokosroom (kokosroom afscheppen en opkloppen) of sojaslagroom en eventueel wat extra pure chocolade.
Bereidingstijd: 5 - 10 minuten (plus een uur opstijven)
Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).