BIJGERECHT
Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 4
Aantal personen: 4
1 rode ui,
een halve spitskool,
1 mespunt cayennepeper,
1 mespunt kerriepoeder,
1 mespunt knoflookpoeder,
snufje gemberpoeder,
1 mespunt zout,
2 eetlepels zonnebloemolie,
250 ml heet water,
1 blokje rundvleesbouillon,
versgemalen zwarte peper naar smaak.
1 mespunt cayennepeper,
1 mespunt kerriepoeder,
1 mespunt knoflookpoeder,
snufje gemberpoeder,
1 mespunt zout,
2 eetlepels zonnebloemolie,
250 ml heet water,
1 blokje rundvleesbouillon,
versgemalen zwarte peper naar smaak.
Voorbereiding:
Snipper de rode ui fijn.
Snijd de spitskool in repen van 2,5 cm.
Los het blokje rundvleesbouillon op in het hete water.
Bereiding:
Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de rode ui samen met een mespunt zout, kerriepoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder en de cayennepeper, tot de rode uien zacht zijn maar nog niet bruin.
Voeg dan de repen spitskool toe en bak het zachtjes door tot de spitskool zijn knapperigheid begint te verliezen.
Voeg dan de rundvleesbouillon toe, breng het aan de kook en laat het nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren.
Breng het op smaak met zout en zwarte peper.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten