Over mij

Mijn foto
Over geschiedenis en wereldse handel en wandel langs de batikroute in Afrika en Azie, en al het moois dat het oplevert.

zaterdag 15 april 2017

TANZANIA - kachumbali salade

KACHUMBALI-SALADE - bijgerecht


Kachumbali is een pittige relish uit Tanzania. Hij wordt samen met rijst als bijgerecht gegeven bij gegrilde vlees- of visgerechten.


IngrediĆ«nten: 

2 rode uien
4 tomaten
1 groene chilipeper
½ komkommer
1 wortel
het sap van 1 citroen
zout
versgemalen zwarte peper

Snijd de uien en tomaten in zeer dunne plakken en doe in een kom.
Verwijder het zaad van de chilipeper en hak die fijn. Schil de komkommer en wortel en snijd in plakken. Doe in de kom met de ui en tomaten.
Giet het sap over de salade en breng op smaak met zout en peper. Schep alles om en dien op.


bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten