Over mij

Mijn foto
Over geschiedenis en wereldse handel en wandel langs de batikroute in Afrika en Azie, en al het moois dat het oplevert.

zondag 4 juni 2017

NEDERLAND - Verstopte zalm ofwel Zalm 'En Croute'






Wat heb je nodig

1 blik croissant deeg
600 gr. zalmfilet (kan ook uit de diepvries)
1 bekertje zure room van 125 ml
1 el grove mosterd
1 bakje dille van 15 gr. fijngesneden. Gedroogde dille kan ook
1 gesnipperd sjalotje
1 losgeklopt ei
2 komkommers
100 gr. boter

Oven voorverwarmen op 220 graden. Bladerdeeg uitrollen en in 2 lange plakken snijden die 8 cm langer zijn dan de filet. Leg een plak op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg de zalm in het midden en laat de randen vrij. Bestrooi met peper en zout. Meng de zure room met de mosterd en besmeer de filet ermee. Verdeel er 3 el. fijngesneden dille en het sjalotje over.
Bestrijk de randen van het deeg met het ei. Leg de andere plak erop en druk de zijkanten goed aan. Snijd het deeg rond de zalm in de vorm van een vis. Verwijder het overtollige deeg. Bestrijk het geheel dun met het los geklopte ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Schil ondertussen de komkommers met een dunschiller in de lengte om en om zodat je een streepeffect krijgt. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommer in halve maantjes. Breng 1 liter water aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de komkommer 4 min. in het hete water garen. Giet af en verhit de boter in een pan. Voeg de komkommer toe en stoof 5 minuten tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg 2 el. fijngesneden dille en wat peper en zout toe.
Serveer de zalm met de gestoofde komkommer. 

Tip: 
In plaats van croissant deeg kan je ook bladerdeeg gebruiken (6 tot 7 plakjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten